0 грн.
Оформити замовлення![ніж для м'яса, ніж м'ясника, рубки, нарізки, обробки](https://arcos.com.ua/image/catalog/articles/meat/meat-knife2.jpg)
Яким має бути ніж для м’яса?
Ножі для м’яса завжди в попиті, адже без них не обходяться професійні кухарі, м’ясники та господині. М’ясо вимагає дуже делікатного підходу, тому універсальні ножі з таким не впораються. Ймовірно, що їх форма леза не зможе якісно обробити м'ясо або вони зламаються від зіткнення з кістками.
Ножі м’ясника класифікують за цільовим призначенням:
- Ніж для обробки м’яса призначений для обробки м’ясної туші. Довжина леза ножа від 15 до 35 см, кут заточування – 15-20 градусів. Має руків’я із потовщенням всередині і виступом-обмежувачем. Зручний захват руків’я важливий для кухаря чи м’ясника в роботі, бо знижує ризики травм та захищає руку від перенавантажень.
- Обвалювальний ніж має вузьке та тонке заокруглене лезо аби акуратно відділити м’ясо від сухожиль і кісток, прожилок і хрящів.
- Ніж тесак або сікач добре підходить для обробки дичини і птиці, м'ясної туші з кістками та риби. Він оснащений антиковзким виступом на кінці руків’я для комфортної та безпечної роботи. До того ж, лезо клинка має різновиди форм для роботи з різними тушами.
- Філейний ніж має довжину від 16 до 20 см, його використовують як на домашній кухні, так і в ресторані, адже ним краще обробляти та нарізати філе м’яса. Він довший за універсальний, з вузькою формою клинка, деякі моделі мають гнучке лезо. Ковані моделі ножів оснащені больстером на руків’ї для кращого балансу та захисту руки кухаря.
- Ніж для зняття шкіри має видовжену і злегка вигнуту форму. V-подібний вигляд леза потрібен для зручного відокремлення шкіри від м'ясної туші, її акуратного підрізування.
![ніж для хамона, хамону, прошутто, бастурми](https://arcos.com.ua/image/catalog/articles/meat/meat-knife4.jpg)
Чому не варто економити на покупці ножів м’ясника?
Професійні ножі для м’ясників не замінять жодні інші з дешевої сталі, адже в якісних м’ясницьких ножах більший вміст вуглецю, правильна товщина та форма леза, що впливає на якість та швидкість нарізки. Вони особливі через вузьку специфіку:
- розрізають ті ділянки м’яса, які не під силу звичайним ножам завдяки формі леза, спеціальному вигину та вищій ріжучій здатності;
- виготовлені з ексклюзивної сталі Nitrum, що має високий вміст вуглецю, зносостійка, тверда, не втрачає гостроту та не ржавіє;
- їх руків’я має ергономічний дизайн, а лезо такого ножа легко правиться мусатом;
- за довжиною ножі для м’яса від 13 до 30 см;
- мають ергономічне руків’я, вироблене з поліпропілену або прогумоване, з антибактеріальною обробкою, що запобігає розмноженню бактерій та плісняви; кольорове кодування руків’я зручне для підприємств, що дотримуються принципів НАССР;
- ножам притаманна вища зносостійкість й антикорозійні властивості, завдяки чому не підвладні впливу води й агресивних речовин;
- можуть подрібнити кістки, виокремити сухожилля, адже їх леза пристосовані для цього;
- серед них багато штампованих моделей, що дешевші за ковані та більш практичні для професійного використання.
![ніж для хамона, хамону, прошутто, бастурми](https://arcos.com.ua/image/catalog/articles/meat/meat-knife5.jpg)
Як доглядати за ножами для м’яса?
Догляд за ножами не вимагає великих грошових витрат, але при цьому не завадить знати маленькі хитрощі:
- Їх леза треба час від часу правити мусатом під кутом 20-25 градусів. Для такого процесу краще вибирати мусати, що довші за лезо ножа.
- Перевірка на ріжучу здатність: спробувати перерізати газетний папір без пошкоджень. Якщо йде, як по маслу, то промити, протерти насухо рушником і покласти висихати.
- Ножі для м’ясної промисловості можна правити мусатом хоч щодня, а заточувати тоді, коли ріжуча кромка леза втрачатиме гостроту.
- Їх краще мити вручну, а не в посудомийній машині, адже може пошкодитись лезо зі сталі і руків’я з антиковзкого поліпропілену або каучукового покриття.
- Для нарізки м’яса треба використовувати пластмасові й дерев’яні дощечки, щоб ріжуча кромка леза довше тримала гостроту.
- Ножі з дерев'яною ручкою краще протирати ганчіркою чи серветкою, змоченою в олії, аби вони не ставали збірником для бактерій.
- Вироби повинні зберігатись на магнітних тримачі або в колоді, щоб уникнути контакту з іншим металевим приладдям.
![ніж для м'яса, ніж м'ясника, рубки, нарізки, обробки](https://arcos.com.ua/image/catalog/articles/meat/meat-knife6.jpg)
Де замовити ножі для м’яса?
Ви можете купити ніж для м’яса в інтернет-магазині ножів Arcos, який є офіційним і ексклюзивним імпортером і дистриб’ютором іспанського бренду в Україні. Його використовують усі професійні кухарі світу, адже ножі Аркос довговічні, ергономічні і мають антибактеріальну обробку руків’я.
![ніж для м'яса, ніж м'ясника, рубки, нарізки, обробки HACCP](https://arcos.com.ua/image/catalog/articles/meat/meat-knife9.jpg)
Чому слід купувати ножі Arcos?
- У вас буде 10 років гарантії на ножі, а також 2 роки гарантії на кухонні ґаджети.
- У магазині є обмін та повернення товару протягом 14 днів з дати покупки, якщо її упаковка цілісна й оригінальна.
- Ви можете замовити товари, не виходячи з дому, всього лише додавши їх на сайті у кошик покупця.
- Ножі м’ясника в великому асортименті є в серіях 2900, Color-Prof, Universal.
- Ви можете їх замовити в магазині у будь-який день з 09 до 18-00, крім вихідних. Для того є 2 способи: замовлення через сайт або дзвінок за вказаним телефоном.
- Діє швидка доставка (безкоштовна на суму від 1000 грн) товару через Нову Пошту від 1 до 4 робочих днів або самовивіз з магазину за домовленістю з менеджером.
- Ви можете зробити покупку через передоплату або післяплату, сплатити готівкою чи розрахуватись карткою будь-якого банку.
- Для зареєстрованих користувачів діють акції і розіграші на спеціалізовані ножі та кухонні ґаджети.
Усе, що ви додатково хочете знати про товар, є на сайті. Але якщо з'являється більше питань, то дзвоніть нашим менеджерам – вони розкажуть за 1000 і 1 деталь різних моделей кухонних ножів.
![ніж для м'яса, ніж м'ясника, рубки, нарізки, обробки](https://arcos.com.ua/image/catalog/articles/meat/meat-knife10.jpg)