Ножі для хліба, торта, батона, багета, коржів, короваю АРКОС

Код товару: 231324
9
в наявностi
1 103 грн.
Хіт продажів
Код товару: 231300
2
в наявностi
1 103 грн.
Код товару: 155710
2
в наявностi
1 252 грн.
Код товару: 161300
2
в наявностi
1 191 грн.
Хіт продажів
Код товару: 191323
1
в наявностi
1 510 грн.
Хіт продажів
Код товару: 226400
0
в наявностi
1 184 грн.
Хіт продажів
Код товару: 282204
6
в наявностi
676 грн.
Код товару: 282104
6
в наявностi
552 грн.
Код товару: 166400
0
в наявностi
1 052 грн.
Код товару: 271500
2
в наявностi
661 грн.
Код товару: 134900
1
в наявностi
256 грн.
Хіт продажів
Код товару: 151400
3
в наявностi
424 грн.
Код товару: 135700
5
в наявностi
295 грн.
Код товару: 145700
3
в наявностi
378 грн.
Код товару: 147722
2
в наявностi
378 грн.
Код товару: 175700ВП
1
в наявностi
1 020 грн.
Хіт продажів
Код товару: 101501
5
в наявностi
200 грн.
Код товару: 689900
0
в наявностi
4 603 грн.

ніж для хліба, хлібний ніж

Ніж для хліба і ніж для торта — що їх об'єднує?

Вас теж дратує, коли хочете нарізати свіжоспечений хліб чи бісквіт рівними скибочками, а виходять якісь рвані шматки? Або плануєте зробити ідеальну хлібно-сирну нарізку, а в результаті бачите лише купу крихт та розділену м'якоть від скоринки. Зовсім не інстаграмний вигляд, чи не так? Звісно, можна все списати на погане лезо, яке потребує заточки, чи невдалий день, але часто це використання ножа не за призначенням. Зате цьому є альтернатива — ніж для хліба, який незамінний і на кухні, і в пекарні, і в кондитерському цеху. Він без зайвих клопотів впорається з будь-якими хлібобулочними виробами, печивом чи тістечками.

Головна особливість ножа в тому, що він має серейторне лезо у вигляді пили, що дуже гостро заточене та довго не тупиться від кулінарних процесів. Воно підходить для делікатної нарізки та не потребує особливих зусиль, щоб легко розділити бісквіти, торти і хліб.

Ніж для нарізки хліба має різне цільове призначення, адже його використовують і для домашніх потреб, і для пекарень, і для кондитерських цехів. Нарізка кондитерським ножем підійде для будь-яких видів хліба із сухофруктами чи зернятами, булочок чи батонів з м’якою і твердою скоринками. Крім того, ріжуча кромка серейторного леза добре справляється з тортами та бісквітами, на ножі не залишається шматочків крему чи начинки.

ніж для хліба, хлібний ніж

На що звернути увагу при виборі ножа?

Серейторний ніж — тонка справа. Тут важливими є кілька факторів, зокрема форма та довжина леза, дизайн руків’я, якість та твердість сталі, вага ножа та ціна питання.

Така специфіка дає цілісну картину для вибору ножа:

  1. Матеріал леза повинен бути однорідним, не зі сумнівних сплавів, а з ексклюзивної нержавіючої сталі, яка має підвищену твердість та міцність. Лезо ножа може сягати 13-30 см, мати товщину 1,5-2,2 мм та злегка звужуватись до кінчика.
  2. Руків'я клинка може виглядати по-різному: загнутим чи прямим, загостреним чи анатомічним, з кольоровими закльопками чи металевим кінчиком, з антибактеріальною обробкою, невеликим больстером чи потовщенням всередині, як-от у серіях 2900, Universal і ColourProf.
  3. Дизайн ручки має відповідати не лише викликам часу, а й ергономічним нормам, тобто практичності й комфорту. Руків'я може бути виготовлене з харчового пластику, дерева чи канви мікарти у світлих і темних тонах.
  4. Кут заточки 12-15 градусів надасть відчутну перевагу при роботі з різними продуктами.
  5. За системою харчової безпеки НАССР рекомендовано використовувати ножі з кольоровим кодуванням рукояті для різних продуктів. Такі кухонні інструменти є в серіях 2900 і ColourProf, які завжди в топі серед професійних ножів.
  6. Вага клинка повинна сягати 180-200 г, щоб не втомлювати кисть руки під час нарізки.
  7. Ціновий діапазон професійних ножів і ножів для дому досить широкий: ножі із серій Universal, 2900, Duo, Latina можна купити від 200 до 400 грн.; ковані ножі обійдуться дорожче, до 1000 грн і вище.
ніж для хліба, хлібний ніж

Чому заощадження на ножі — невдячна справа?

Ніж для торта має надто особливе лезо, щоб заощаджувати на ньому в хлібній “справі”. Його не замінить цілком інший кухонний інструмент, хіба що розділить свіжоспечений буханець на купу крихт і м'якоть. Економія може призвести до неприємного результату після приготування їжі:

  • скоринка відпадатиме від м’якоті або прилипатиме до ножа та псуватиме всю естетику нарізки;
  • ріжуча кромка леза дешевого клинка швидко тупитиметься від нарізки твердих продуктів;
  • руків'я без належної обробки матиме сприятливі умови для розмноження бактерій та появи неприємного запаху;
  • ніж не матиме стійкості до корозії, з’явиться іржа.
ніж для хліба, хлібний ніж

Якого догляду потребує ніж для хліба?

Догляд за ножами простий, але важливий. Для того треба приділяти трохи часу щодня, аби потім не обтяжувати себе заточкою або покупкою нового ножа. У цьому випадку доречно знати основні нюанси:

  1. Ріжучу кромку леза можна правити мусатом під кутом 20 градусів, але її не заточиш механічним точилом, лише, як виняток, можуть бути застосовані точильні інструменти в спеціальній майстерні.
  2. Для нарізки їжі слід використовувати пластмасові й дерев’яні дощечки, щоб підчас приготування їжі лезо довше було гострим.
  3. Хлібний ніж треба мити вручну, щоб у посудомийній машині не пошкодилось серейторне лезо і не зіпсувалось покриття руків’я.
  4. Зберігати інвентар варто окремо від металевих ложок, виделок чи іншого кухонного інвентаря, а для того краще використовувати дерев'яні підставки чи магнітні тримачі.
  5. Ножі, в яких руків'я із дерева або канви мікарти треба насухо протирати рушником чи серветкою від вологи, щоб вони довше зберігали свій товарний вигляд.

Тож заходьте на сайт інтернет-магазину ножів Аркос, вибирайте ножі для хліба чи тістечок-тортів і отримуйте 10 років гарантії на кухонні ножі та 3 роки на посуд. В нас діє швидка доставка по Україні від 1 до 4 робочих днів, а замовити ножі можете в будь-який час. Перевірте самі, що це зручно, доступно й практично.

ніж для хліба, хлібний ніж
Хіт продажів
11
в наявностi
335 грн.
Хіт продажів
2
в наявностi
424 грн.
Хіт продажів
6
в наявностi
133 грн.
Хіт продажів
2
в наявностi
78 грн.