0
0
0

Шеф ножі, поварські ножі АРКОС

Код товару: 233524
9
в наявностi
Ціна
2 352 грн.
Хіт продажів
Код товару: 233500
7
в наявностi
Ціна
2 352 грн.
Код товару: 226600
0
в наявностi
Ціна
2 293 грн.
Код товару: 155810
2
в наявностi
Ціна
2 761 грн.
Код товару: 233224
2
в наявностi
Ціна
1 787 грн.
Код товару: 233200
1
в наявностi
Ціна
1 840 грн.
Хіт продажів
Код товару: 161600
3
в наявностi
Ціна
2 395 грн.
Хіт продажів
Код товару: 191623
1
в наявностi
Ціна
3 061 грн.
Код товару: 229900
0
в наявностi
Ціна
2 400 грн.
Код товару: 233824
0
в наявностi
Ціна
4 637 грн.
Код товару: 233800
1
в наявностi
Ціна
4 637 грн.
-30%
Код товару: 225300
0
в наявностi
3 126 грн.
Ціна
2 188 грн.
Код товару: 233724
1
в наявностi
Ціна
3 009 грн.
Код товару: 233700
1
в наявностi
Ціна
3 009 грн.
Код товару: 160800
1
в наявностi
Ціна
3 146 грн.
-30%
Код товару: 190823
0
в наявностi
3 900 грн.
Ціна
2 730 грн.
Код товару: 225100
1
в наявностi
Ціна
2 432 грн.
Код товару: 160600
3
в наявностi
Ціна
2 497 грн.
Код товару: 190623
3
в наявностi
Ціна
3 218 грн.
Код товару: 233624
10
в наявностi
Ціна
2 181 грн.
Код товару: 233600
4
в наявностi
Ціна
2 155 грн.
Код товару: 155510
2
в наявностi
Ціна
2 714 грн.
Хіт продажів
Код товару: 225000
0
в наявностi
Ціна
2 181 грн.
Хіт продажів
Код товару: 155410
1
в наявностi
Ціна
2 218 грн.

Як вибрати якісний шеф-ніж на кожен день

Яке призначення поварського ножа?

Поварський ніж ще називають шеф-ножом, від слова «головний» оскільки він виконує головну роль на кухні. І дуже часто є основним кухонним ножем для повара в ресторані, тому і зветься ще ніж шефа. Поварський ніж є досить універсальним. Ним можна нарізати, шинкувати, обробляти м’ясо, рибу, нарізати овочі, фрукти, сир та хліб. Без нього на кухні як без рук, тому важливо, щоб шеф-ніж був якісним, надійним та довговічним помічником.

Особливості поварських ножів:

  1. Їх широке лезо має довжину зазвичай 20-30 см, але ножі з меншим лезом також зустрічаються. У передній частині лезо більш заокруглене для плавних рухів вперед-назад, вверх-вниз. Товщина леза від обуха сягає як правило 2 мм.
  2. Конструкція ножа особлива тим, що лезо має прямокутну або скруглену п'ятку. Наявність п’ятки дозволяє використовувати більше ріжучої поверхні леза ножа. Скруглена п’ятка є більш безпечною, оскільки запобігає випадковим порізам пальців.
  3. За технологією виробництва кухонні поварські ножі бувають штамповані і ковані. Обидва типи ножів можуть бути застосовані і на професійній кухні, і в домашній. Ковані ножі мають більшу твердість металу, а значить довше будуть тримати гостроту, штамповані – більш гнучкі . У кованих ножах перехід від леза до рукояті оздоблений захисним больстером. Таке потовщення перешкоджає мікротравмам пальців під час приготування їжі. А також додає ножу балансу ваги. Таким чином збалансований ніж не втомлює руку.
  4. Руків’я – важлива складова шеф ножа професійного чи домашнього. Підчас інтенсивної роботи зручна рукоятка з комфортного якісного матеріалу зробить процес приготування швидким та приємним. Рукоять поварського ножа, як правило, має потовщення посередині та зручно лягає в руку. Для професійних цілей рукоятки роблять зі спеціальних антибактеріальних матеріалів, покривають антиковзким захистом, використовують різні кольори для кодування процесів згідно системи харчової безпеки.
ніж шеф повара, поварський ніж

На що звернути увагу при виборі шеф-ножа?

Вибір шеф-ножа важливий, особливо якщо ви готуєте багато або ніж – це ваше знаряддя праці. Він завжди має пріоритет №1 на кухні, адже підходить для нарізки, шинкування та обробки продуктів. Щоб купити ніж, що прослужить довгі роки, треба зосередитись на таких параметрах, як матеріал і форма леза, покриття руків’я та вага клинка, виробник:

  • Матеріалом для леза повинна бути якісна нержавіюча сталь, зокрема сталь Nitrum, що має високу твердість (за шкалою Роквелла не менше 54-56 HRC), а значить довше зберігає ріжучу здатність і служить на кухні, а баланс добавок - ванадію та молібдену - забезпечує стійкість до високих температур та корозії.
  • Кут заточки леза має сягати не більше 15-20 градусів з кожного боку, адже так його ріжуча кромка буде гострішою. Ножі з так званою технологією «шовковий край» мають кут заточки 12 градусів, і забезпечують надвисоку гостроту кованим ножам.
  • Для інтенсивної роботи з твердими продуктами більше підійде штампований ніж. Кований ніж більш важкий, дорогий, має больстер, що повинен захищати руку від пошкоджень та порізів пальців та регулювати баланс ножа.
  • Вага “шефів” має сягати 200 г, що значно більше, ніж у ножів для сиру чи хліба, але це не страшно, адже їх руків'я не втомлюватимуть долоню чи пальці при обробці їжі.
  • Руків'я клинка повинно бути ергономічним, з потовщенням всередині, завдяки якому кухонний інвентар буде комфортно лягати в долоню; а виступ на кінці ручки зафіксує кисть руки і не дасть ножу ковзати.
  • Якщо потреба у професійному ножі, то варто вибирати матеріал руків'я із антибактеріальною обробкою від мікробів і грибків, зносостійким та придатним для низьких і високих температур. Наприклад, у серіях 2900, Colour-Prof, Universal ручки ножів не тільки мають стійкість до розмноження бактерій, але покриті матеріалом, що перешкоджатиме ковзанню руки, стійкі до перепадів температур, витривалі при постійному митті, мають кольорове кодування руків'я. Тому для виробничих потреб це найбільш вдалі серії поварських ножів.
  • Дизайн руків'я може бути класичним, або оригінальним - нестандартних форм, кольорів і матеріалів. Обираючи ніж для дому, потрібно зважити, чи готові ви витрачати час та приділяти увагу догляду за нестандартним ножем. Руків’я з дерева або канви мікарти має привабливий та «дорогий» вигляд, але є більш вибагливими у догляді.
  • Суттєвою перевагою є, якщо виробник багато років спеціалізується на виробництві ножових виробів. Це дуже специфічна сфера, і знання справи, досвід і галузева експертність трансформуються у бездоганну якість ножів. Підтвердженням найвищої якості може бути наявність у виробника гарантії на його вироби.  Іспанські ножі Arcos - яскравий тому приклад, мають гарантію 10 років на виробничий брак. Це означає, що впродовж цього періоду виріб не втратить своєї функціональності, за умов якщо не було порушено правив користування.
ніж шеф повара, поварський ніж

Чому не варто економити на покупці ножів для кухні?

Економія на якісному інвентарі – це байдужість до свого часу та щоденного комфорту в домі чи на кухні ресторану, які не можуть коштувати копійки. Купити якісний ніж – це заощадити свої кошти в майбутньому, так як якісний ніж є більш  продуктивним, міцним та довговічним. Економія тут і зараз, навпаки, через деякий час дасть знати про себе:

  • лезо дешевого ножа буде темніти, матиме плями при нарізці соковитих овочів та фруктів і даватиме їжі присмак металу;
  • ножі з дешевого сегменту швидко втрачатимуть гостроту ріжучої кромки леза, позбавлять вас від насолоди працювати гострим ножем, що пришвидшує роботу на кухні і дозволяє насолодитись процесом готування;
  • через часту заточку кромка леза деформується настільки, що стане непридатною;
  • руків'я недорогого клинка через півроку-рік потьмяніє, втратить презентабельний вигляд, а в маленькі отвори на ручці потраплятимуть як часточки їжі, так і бактерії; так з’явиться неприємний запах та наліт.
  • вироби з дешевих матеріалів можуть розломитись, розкришитись під більшим натиском кисті руки на руків'я;

Отже вигоди очевидні. Краще купити один якісний ніж на довгі роки, замість ілюзорної економії, що змусить купувати новий ніж кожного сезону.

ніж шеф повара, поварський ніж

Як доглядати за поварськими ножами?

Догляд за ножами не вимагає багато часу, але про нього слід щоденно пам'ятати, щоб не витрачати потім гроші на новий інвентар. Очевидно, не завадить знати загальновідомі правила:

  1. Ріжучу кромку леза треба регулярно правити мусатом під кутом 15-25 градусів для вирівнювання кромки. Заточувати потрібно вже за необхідності. Пам’ятайте, що кожне заточування знімає невидимий шар ріжучої кромки.
  2. Для нарізки їжі варто використовувати пластмасові й дерев’яні дощечки, щоб при нарізці лезо довше не тупилось.
  3. Поварський ніж слід мити вручну, щоб не пошкодити ріжучу кромку леза або дороге покриття руків’я. Після миття потрібно протерти руків'я серветкою насухо.
  4. Зберігати інвентар треба в дерев'яних підставках, щоб він був у сухому та чистому місці, не контактував з іншими металевими інструментами.

ніж шеф повара, поварський ніж

Де купити якісні шеф-ножі?

Навряд чи в неспеціалізованому магазині можна купити якісні ножі шефа, а в інтернет-магазині ножів Arcos купити шеф-ніж можна від 300 грн.

ніж шеф повара, поварський ніж

Чому варто купити ножі Arcos?

  1. Гарантія 10 років на ножі від виробника.
  2. ARCOS – один із найвідоміших брендів ножів у світі. Його люблять і повари, і домашні кулінари.
  3. Великий вибір. Поварські ножі є в усіх серіях, найпоширеніші та більш ощадливі - Universal, Maitre, Menorca, Duo, 2900, Color-Prof, Niza, Maitre. Ковані ножі - більш дорогі – представлені в серіях: Opera, Brooklyn, Manhattan, Kyoto, Riviera White, Riviera Black, Riviera Rose, Natura.
  4. Ви можете замовити необхідний інвентар для кухні, вибравши на сайті вподобані ножі чи гаджети та додавши їх у кошик в будь-який день та час.
  5. В інтернет-магазині діє швидка доставка для покупців, адже замовлення надходить Новою поштою від 1 до 4 робочих днів.
  6. У вас є можливість придбати ножі через передоплату або післяплату накладеним платежем.
  7. У магазині є обмін та повернення товару протягом 2 тижнів з дати покупки, якщо товар не був у використанні та не пошкоджена упаковка.

ніж шеф повара, поварський ніж

Хіт продажів
Хіт продажів
2
в наявностi
785 грн.
11
в наявностi
528 грн.
Хіт продажів
2
в наявностi
137 грн.
1
в наявностi
240 грн.
Хіт продажів
6
в наявностi
240 грн.
Запитання та вiдповiдi
Леза виготовлені з високоякісної неіржавкої сталі, що забезпечує їхню міцність і довговічність.

Рекомендується ручне миття з м'яким мийним засобом і ретельне сушіння після кожного використання.

Частота заточування залежить від інтенсивності використання, але рекомендується підтримувати гостроту леза регулярним заточуванням.