0
0
0

Як вибрати ніж для сиру: робимо правильний вибір

Як вибрати ніж для сиру: робимо правильний вибір

У багатьох країнах і культурах сир є одним з найулюбленіших продуктів. І якщо одним не важливі деталі його подачі, то інші люди приділяють особливу увагу тому, як різати сир ножем для сиру. Це пристосування може входити до спеціального набору (детальніше про це можна прочитати в статті "Як вибрати ідеальний набір кухонних ножів для вашої кухні?") або ж купується окремо. Нижче докладно описано, яким має бути ніж для сиру, а також особливості його вибору.

Який ніж для якого сиру кращий?

Попри те, що мало хто знає, як називається ніж для нарізки сиру і як ним користуватися, виробники кухонного інвентарю цього типу пропонують величезну різноманітність приладів. Вони відрізняються призначенням, особливостями конструкції та застосування. Тому слід відповідально підійти до вивчення інформації про те, який ніж призначений для різання сиру.

В асортименті інструментів представлені такі моделі:

  1. Прилад у формі виделки. Для чого потрібні ножі для сиру такого типу? З їхньою допомогою можна легко й акуратно розділяти на шматочки найтвердіші сорти цього продукту. Через особливо щільну структуру сир потрібно відколювати гострими кінцями пристосування. Слід зазначити, що пристрій має компактні розміри та ергономічну рукоятку для максимально зручного застосування.
  2. Мала лопатка - це найбільш підходяще пристосування для нарізки тонких слайсів. Нерідко можна почути запитання: для чого дірки в ножі для сиру? Саме завдяки їм вдається акуратно зішкрібати дрібні листи, не порушуючи текстуру продукту. При цьому користувач може регулювати товщину нарізки.
  3. Лопатка - ніж для нарізки сиру і як користуватися ним, легко навчитися. Вона призначена для нарізки та подачі м'яких сирів. За допомогою ручки-тримача легко регулювати силу натиску.
  4. Важільний інструмент - це дошка і тесак. Перед тим як нарізати сир ножем для сиру, необхідно покласти головку на поверхню і відміряти певну товщину, а потім опустити різак.
  5. Ніж-жироль для сортів Тет де Муан і Едам. Чому ніж для сиру з дірками? Його конструкція призначена для зіскоблювання шматочків у формі стружки.
  6. Ніж для пармезану - виріб із коротким і досить широким лезом, а також литим руків'ям.
  7. Струнна модель. Навчитися, як користуватися ножем-струною для сиру, досить просто. Він підходить для подачі м'яких і напівтвердих сортів, а також сирів із пліснявою. Завдяки спеціальній конструкції, схожій на яйцерізку, шматочки не розпадаються і не прилипають до ріжучої поверхні.

Досить часто сир подається як доповнення до стейка. Для його приготування потрібне акуратне оброблення м'яса, тому необхідно використовувати спеціальні пристосування, які можна підібрати за допомогою порад "Обвалочні ножі: Як вибрати ніж для кожного виду м'яса?".

Як вибрати ніж для сиру?

Після вивчення, як правильно користуватися набором ножів для нарізки сиру, саме час розібратися в нюансах вибору цих інструментів. Адже виріб поганої якості або ж невідповідного типу буде помітно ускладнювати нарізку продуктів. Тому під час купівлі обов'язково варто оцінити пристрій за такими критеріями:

  1. Сталь. Вивчаючи, які бувають ножі для сиру, обов'язково зазначають, що їх виробляють виключно з високовуглецевої нержавіючої або дамаської сталі. Якому матеріалу віддати перевагу, залежить тільки від особистого смаку, а також бюджету покупця.
  2. Рукоять. Однією з особливостей, чим відрізняється ніж для сиру одного виду від іншого, є матеріал, з якого виготовлено рукоятку. Вона може бути зроблена зі сталі або вогнетривкої пластмаси.
  3. Дизайн. Те, який вигляд має ніж для сиру, свідчить про якість виробу. При цьому можна підібрати як просту модель, так і більш елегантний інструмент, який буде використовуватися при сервіруванні столу.

Слід зазначити, що не рекомендується використовувати ніж для сиру під час обробки та нарізки інших продуктів. Адже для цього призначені інші типи інструментів - наприклад, у "Ножі для овочів - незамінний артефакт на кухні. Які види бувають, для чого використовуються" докладно описані нюанси застосування пристроїв для різних овочів і фруктів. Такий підхід допоможе якомога довше зберегти високі ріжучі властивості інвентарю.