0 грн.
Оформити замовленняОброблення м'ясної туші може бути досить швидким і не вимагати надто великих зусиль - для цього слід використовувати професійні обвалочні ножі для оброблення м'яса. Вони являють собою спеціальні інструменти, застосування яких дає змогу зрізати з кісток якомога більше м'якоті. При цьому м'ясникові не доведеться докладати багато зусиль, що є однією з причин мати таке пристосування в асортименті.
Обвалочні ножі - пристосування, які вирізняються невеликими розмірами і дуже гострим ріжучим полотном. Лезо легко проникає глибоко всередину м'якоті, відокремлюючи її від кістки. Такий інструмент ідеально підходить для обробки свинини, різної птиці, яловичини, баранини, а також туші диких тварин.
В асортименті виробників представлені обвалочні та жилувальні ножі. Вони відрізняються розмірами й особливостями конструкції:
Як правило, досвідчені м'ясники користуються в роботі обома видами ножів, підбираючи інструмент залежно від цілей.
Останнім часом особливою популярністю користуються японські обвалочні ножі. Це можна аргументувати їхньою високою якістю, а також наявністю кількох відмінних характеристик:
Незважаючи на всі перераховані вище переваги, необхідно враховувати, що інструменти такого типу не підходять для різання інших продуктів. Тому для виконання іншої роботи краще підібрати спеціальні інструменти, скориставшись рекомендаціями з "Ножі для овочів - незамінний артефакт на кухні. Які види бувають, для чого використовуються".
Важливо не тільки вибрати якісні інструменти для обробки продуктів, а й навчитися, як правильно точити обвалочні ножі. Зазвичай виробники використовують для виготовлення цих пристосувань нержавіючу сталь з підвищеним вмістом вуглецю. Матеріал загартовується за допомогою складної термічної та вакуумної обробки, тому заточка кромки леза проходить у кілька етапів:
Arcos - обвалочні ножі, які мають відмінні ріжучі властивості. Однак необхідно забезпечити правильний догляд за ними, щоб максимально продовжити їхній експлуатаційний термін.
Можна самостійно розібратися, як вибрати ідеальний набір кухонних ножів для вашої кухні. Для цього необхідно насамперед визначитися з цілями використання конкретного виробу. Адже, наприклад, при купівлі інструменту для обвалювання м'ясної туші потрібно звернути увагу на такі деталі:
Також варто відрізняти ножі обробні обвалочні від сервірувальних столових приладів. З тонкощами їх підбору можна ознайомитися в статті "Ножі для стейка: секрети вибору ідеального інструменту для м'яса". Нюанси використання цих пристосувань є важливими для можливості акуратно та швидко виконувати відповідні види робіт, запобігаючи погіршенню експлуатаційних параметрів кожного виробу.