0
0
0

Які ножі потрібні для оброблення м'яса: вибираємо найкраще

Які ножі потрібні для оброблення м'яса: вибираємо найкраще

Домогосподарки-початківці задаються питанням про те, чи потрібен окремий ніж для м'яса. І тільки досвідчені кухарі знають, що робота з сирим продуктом вимагає наявності конкретних інструментів. З їхньою допомогою ви без зусиль обробите тушу, виріжете з великого шматка акуратне філе. Вивчіть інформацію про те, як називається великий ніж для м'яса і в чому його переваги. Ознайомтеся з основними особливостями інструментів. Отримайте максимум відомостей, щоб підготовка свіжого продукту до подальшого приготування пройшла на найвищому рівні.

Який ніж краще для різання м'яса, добре відомо професіоналам. Якщо ви ще не входите до їх числа, вивчіть наведену нижче інформацію. Візьміть до уваги таке: те, яким має бути ніж для м'яса, залежить від характеру обробки продукту. Наприклад, передбачені інструменти для відокремлення від кісток, а також обвалювання, жилування та інших завдань.

Замислившись про те, який ніж для м'яса вибрати, не забувайте про різноманітність матеріалів виготовлення леза і рукоятки. Вам має бути комфортно працювати з інструментом. Додатково розгляньте можливість його миття в посудомийній машині. Дізнайтеся, чи схильний матеріал до утворення іржі. Візьміть до уваги кожну дрібницю, щоб придбати якісний товар із тривалим терміном експлуатації.

Які ножі потрібні для м'яса: основні різновиди

Перед покупкою необхідно визначитися, який ніж вибрати для оброблення м'яса. Це зумовлено тим, що ви не знайдете універсального кухонного інструменту для роботи зі свіжим продуктом. Серед основних пропозицій:

  1. Сокира-тесак. Він необхідний для оброблення туші. Також хороший для розрубування великих шматків м'яса. За своїм виконанням нагадує міні-сокиру. Якщо ви шукаєте, який ніж підходить для оброблення м'яса, то тесак - ідеальний варіант. Інструмент характеризується масивним лезом прямокутної форми і вагою 1,5-3 кг.
  2. Обвалочний ніж. Застосовується для відділення м'якоті від кісток. Для чого передбачено тонке і зігнуте догори, але при цьому гнучке лезо. У пошуку інформації про те, які ножі кращі для м'яса, не забувайте про зручні обвалочні інструменти.
  3. Філейний ніж. Характеризується вузьким лезом, довжина якого не перевищує 40 см. Спеціалізована заточка під кутом 15° надає максимальної гостроти. Інструмент використовується для тонкої та рівної нарізки філе.
  4. Девайс для стейків. Який ніж для м'яса кращий, залежить від поставленого завдання. Ідеально тонкі стейки вийдуть при використанні інструменту зі сталевим клинком, довжина якого не перевищує 12 см. Ближче до кінця леза має місце заокруглення.

Отримавши інформацію про ножі для м'яса (як називаються, особливості вибору), ви придбаєте ідеальний інструмент.

Як правильно вибрати ніж для м'яса?

До вибору ножів для професійної діяльності на підприємствах м'ясопереробки або в місцях громадського харчування необхідно підійти відповідально. Також інструмент не буде зайвим для підготовки продуктів до приготування в домашніх умовах. Щоб не припуститися помилок, потрібно чітко знати, який ніж краще купити для оброблення м'яса. Основні критерії вибору:

  1. Міцне і зносостійке лезо, яке характеризується тривалістю експлуатації.
  2. Округла рукоятка, що забезпечує щільний хват. Перед тим як вибрати ніж для оброблення м'яса, ознайомтеся з додатковими характеристиками. Наприклад, на рукоятці має бути протиковзка поверхня.
  3. Певний кут заточування, що забезпечує гостроту леза і зручність роботи з продуктом.

Під час експлуатації придбаного інструменту не забувайте про догляд за ним. Протирайте його перед використанням. Це зумовлено тим, що деякі леза схильні до окислення без належного догляду. Підсумок - зміна смаку кінцевого продукту.

При придбанні інструменту в інтернет-магазині не соромтеся звертатися до менеджера для уточнення нюансів. Вам підкажуть, як називається великий ніж для оброблення м'яса, чим керуватися при його виборі.

Ніж для різання м'яса: як вибрати матеріал?

Перед тим як вибрати ножі для м'яса, зверніть увагу на плюси і мінуси матеріалу виготовлення лез. Він має великий вплив на експлуатаційні характеристики виробів. Серед основних варіантів:

  1. Вуглецева сталь. З її допомогою створюються найгостріші клинки. Однак матеріал схильний до корозії та зміни кольору. Для збільшення терміну служби інструменту необхідний ретельний і своєчасний догляд.
  2. Кераміка. Матеріал характеризується екологічністю. Він стійкий до корозії, запахів/смаків. Клинки міцні та гострі, але інструмент вимагає дбайливого ставлення. Він легко б'ється при падінні.
  3. Нержавіюча сталь. Один з найбільш популярних матеріалів для виробництва лез. Його плюс полягає у високій міцності та корозійній стійкості. У певних умовах леза можуть забарвлюватися, а тому не забувайте про миття, сушіння і регулярне протирання клинка.
  4. Дамаська сталь. Матеріал із чудовою текстурою. Це зумовлено з'єднанням щонайменше двох різних видів сталі. Міцний і стійкий до руйнування інструмент легко заточується. Лезо зберігає свою гостроту протягом тривалого часу.

Знаючи, як називається ніж для нарізки м'яса і чим він хороший для виконання поставленого завдання, ви легко підберете бажаний варіант.