0 грн.
Оформити замовленняКухонний ніж - головний інструмент кухаря, який використовується в процесі приготування різних страв. Для проведення деяких операцій, як-от різання і чищення продуктів харчування, можна скористатися одним або кількома універсальними приладами. Більшість кулінарів знають і активно використовують особливий вид кухонного інструменту, як топірець, сікач, його ж називають тесаком. Це один із найважчих і наймасивніших ножів з усіх представлених на кухні.
Тесак - це ніж із характерним зовнішнім виглядом: широке лезо зі зміщеною ручкою, що дає змогу різати ним товсті та тверді продукти. Однак слід зазначити, що існує два типи таких ножів: тесак для оброблення м'яса та овочів. Таким ножем добре обробляти заморожені продукти, кістки, суглоби, хрящі та сухожилля. Також він добре підійде для роботи з м'якими шматками м'яса. Вони широко використовуються для оброблення птиці, яловичини, свинини та риби. В інтернет-магазині ARCOS можна купити якісний тесак-ніж. Фото, характеристики та актуальна вартість вказані на сторінці товару.
Що таке тесак? Це інвентар на кухні, який впорається з будь-якими завданнями. Основна перевага цього кухонного інструменту полягає у високій міцності сталі. Виріб інтегрований із рукояткою. Завдяки особливій технології заточування він має чудову гостроту. Тесаки можна регулярно використовувати вдома і в ресторанах для шинкування, нарізання, подрібнення овочів і зелені, а також рубки кісток. Ножами ARCOS користуються професійні кухарі в усьому світі.
Правильний вибір ножа-тесака є ключовим фактором для досягнення оптимальної якості різання. На ринку представлено безліч типів тесаків, кожен з яких має свої особливості використання. Міцніші ножі ідеально підходять для нарізання м'ясистих продуктів, однак вони вимагають більшого фізичного навантаження. Водночас тонкі ножі більш ефективні під час роботи з рибою та овочами. Також варто враховувати розмір леза, який суттєво впливає на вибір ножа перед покупкою.
Тесак - це ніж із широким прямокутним лезом, за допомогою якого зручно підхоплювати скибочки їжі та перекладати їх на сковороду. Вони компактні в перенесенні, їх можна брати з собою на пікніки, поїздки на природу. Хороші ножі роблять приготування їжі простішим і безпечнішим. Нерідко на кухні є кілька ножів для різних видів різання. Важливими факторами, що визначають безпеку ножа, є форма, вага і гострота леза. Купуючи ніж для оброблення м'яса, риби або овочів, спершу дізнайтеся якомога більше про його тип і призначення.
Овочеві ножі, також відомі як китайські, більш тонкі та делікатні. Вони ідеально підходять для нарізання та шинкування фруктів, овочів і безкісткового м'яса. Їх не слід використовувати під час роботи з кістками, суглобами або замороженими продуктами.
Існує два типи матеріалів для виготовлення ножів:
Перша вирізняється довговічною гостротою і не потребує частого заточування. Нержавіюча сталь служить довше, оскільки не іржавіє і не впливає на смак і хімічний склад їжі. Тесак: що це - непотрібний інструмент на кухні, який лежить без діла, чи незамінний помічник? Якщо ви обрали перший варіант, значить ще не навчилися користуватися цим кухонним інструментом. Не на всіх кухнях можна зустріти такий обробний прилад.
Якісний інструмент має такі характеристики:
Переваги ножів-топірців для кухні:
Кухарський інструмент для обробки м'яса, риби та овочів зручно лягає в руку завдяки особливій формі металевого виробу. Тримач має матове фактурне полірування і не вислизне з руки під час активної роботи. Звертайтеся в інтернет-магазин ARCOS, і досвідчені фахівці допоможуть вам підібрати надійного і довговічного помічника на кухню.