0 грн.
Оформити замовлення
Для виробництва ножів відбирається сталь високої якості, збагачена Азотом(NITRUM®) до якої додаються молібден і ванадій, для надання стали твердості і міцності.
Процес виготовлення ножів з листової сталі серії "Latina", "Universal", "2900", "Palisandro", "Maitre", "Niza", "Colour-prof" складається з наступних етапів: сталь штампується і ножі вирізуються спеціальними різаками. На цьому етапі деякі ножі маркіруються спеціальними штампами "Arcos". Інші ножі маркіруються шляхом витравлення із застосуванням лазера при очищенні кислотою.
Затем в печах с контролем температуры производится термическая обработка. Она состоит из двух этапов:
1. Процесс закаливания, в результате которого сталь становится более твердой. Нагревание происходит до температуры 1080 С, а затем производится мгновенное охлаждение азотом.
2. Процесс темперирования, в результате которого ликвидируются любые имеющиеся внутренние напряжения в металле после закалки. Таким образом, устраняется хрупкость стали.
Виробництво кованих ножів серій "Kyoto", "Saeta", "Riviera" і "Terranova" розпочинається з того, що смуга червоної розжареної сталі проходить обробку декількома молотами великого тоннажу. Потім, слідує процес гартування стали і термічна обробка, аналогічна операціям для ножів листової сталі. Перевага кованих ножів полягає в наступній: ці ножі виковуються однією твердою деталлю відповідної ваги і форми, які вважаються довговічнішими. Ці позиції мають великий попит у професійних кухарів.
Наступними етапами у виробництві ножів є шліфовка і поліровка. Процеси шліфовки ножів професійних і побутових серій схожі, за винятком наступної відмінності: у побутових серій шліфується тільки область близька до різального краю, а у професійних ножів шліфується повністю усе лезо. Такий вид шліфовки припускає кращу обробку, але і більш високу вартість.
Після шліфовки йде процес поліровки.
Потім на ножі накладаються ручки. Ручки серій "Kyoto", "Saeta", "Riviera" і "Terranova" і "Universal" робляться з поліоксиметилену - пластика, який стійкий до високих температур і до проникнення в нього жиру і вологи. У серіях "2900", "Niza", "Maitre", "Colour-Prof" ручка виготовлена з поліпропілену, а у останньої до того ж і додатково покрита рельєфним еластомером для відвертання ковзання ножа в руці. У серії "Palisandro", для ручок використовується дерево палісандр з вологостійким покриттям. У побутовій серії "Latina" використовується суміш дерев'яної стружки і пластика(пресованное дерево), що робить матеріал менш дорогим.
Завершальними етапами є - остаточне заточування або зазубрювання, чищення, нанесення логотипу і упаковка.
Уся система виробництва компанії "Аrcos" знаходиться під постійним контролем на відповідність стандарту якості ISO 9001, і на усіх етапах виробництва уся продукція проходить 100% перевірку.
Для виробництва ножів Arcos використовується сталь з багатством азотом (NITRUM®), до якої додаються молібден і ванадій для підвищення твердості та міцності сталі. Цей матеріал забезпечує ножам довговічність і відмінні ріжучі властивості.
Ковані ножі Arcos, такі як серії «Kyoto», «Saeta», «Riviera» та «Terranova», виготовляються шляхом обробки розжареної сталі кількома молотами великого тоннажу, що робить їх більш довговічними та міцними. Ножі з листової сталі проходять процес штампування і лазерного маркування, що дозволяє виробляти більш доступні моделі.
Для подовження терміну служби ножів Arcos важливо регулярно точити їх за допомогою мусата або точилки, щоб зберегти гостроту. Після використання ножі слід мити вручну, уникати посудомийних машин і зберігати в сухому місці. Також важливо обирати ножі з зручними та міцними рукоятками, які не ковзають у руці.