0
0
0
 

Технології і матеріали, використовувані для виробництва кухонних ножів Arcos

Технології і матеріали, використовувані для виробництва кухонних ножів Arcos

Для виробництва ножів відбирається сталь високої якості, збагачена Азотом(NITRUM®) до якої додаються молібден і ванадій, для надання стали твердості і міцності.

Процес виготовлення ножів з листової сталі серії "Latina", "Universal", "2900", "Palisandro", "Maitre", "Niza", "Colour-prof" складається з наступних етапів: сталь штампується і ножі вирізуються спеціальними різаками. На цьому етапі деякі ножі маркіруються спеціальними штампами "Arcos". Інші ножі маркіруються шляхом витравлення із застосуванням лазера при очищенні кислотою.

 Затем в печах с контролем температуры производится термическая обработка. Она состоит из двух этапов:
1. Процесс закаливания, в результате которого сталь становится более твердой. Нагревание происходит до температуры 1080 С, а затем производится мгновенное  охлаждение азотом.
2. Процесс темперирования, в результате которого ликвидируются любые имеющиеся внутренние напряжения в металле после закалки. Таким образом, устраняется хрупкость стали.

Виробництво кованих ножів серій "Kyoto", "Saeta", "Riviera" і "Terranova" розпочинається з того, що смуга червоної розжареної сталі проходить обробку декількома молотами великого тоннажу. Потім, слідує процес гартування стали і термічна обробка, аналогічна операціям для ножів листової сталі. Перевага кованих ножів полягає в наступній: ці ножі виковуються однією твердою деталлю відповідної ваги і форми, які вважаються довговічнішими. Ці позиції мають великий попит у професійних кухарів.



Наступними етапами у виробництві ножів є шліфовка і поліровка. Процеси шліфовки ножів професійних і побутових серій схожі, за винятком наступної відмінності: у побутових серій шліфується тільки область близька до різального краю, а у професійних ножів шліфується повністю усе лезо. Такий вид шліфовки припускає кращу обробку, але і більш високу вартість.



Після шліфовки йде процес поліровки.

Потім на ножі накладаються ручки. Ручки серій "Kyoto", "Saeta", "Riviera" і "Terranova" і "Universal" робляться з поліоксиметилену - пластика, який стійкий до високих температур і до проникнення в нього жиру і вологи. У серіях "2900", "Niza", "Maitre", "Colour-Prof" ручка виготовлена з поліпропілену, а у останньої до того ж і додатково покрита рельєфним еластомером для відвертання ковзання ножа в руці. У серії "Palisandro", для ручок використовується дерево палісандр з вологостійким покриттям. У побутовій серії "Latina" використовується суміш дерев'яної стружки і пластика(пресованное дерево), що робить матеріал менш дорогим.

Завершальними етапами є - остаточне заточування або зазубрювання, чищення, нанесення логотипу і упаковка.

Уся система виробництва компанії "Аrcos" знаходиться під постійним контролем на відповідність стандарту якості ISO 9001, і на усіх етапах виробництва уся продукція проходить 100% перевірку.