0
0
0

Сантоку: японська досконалість на вашій кухні

Сантоку: японська досконалість на вашій кухні

Ніж сантоку - один із найпопулярніших кухонних інструментів, особливо серед тих, хто цінує функціональність і якість. Але що означає ніж сантоку і чому він так називається? З японської мови слово "сантоку" перекладається, як "три чесноти", що символізує універсальність: ножик призначений для нарізання, шинкування і подрібнення. Розглянемо докладніше, чим гарний ніж Сантоку і для чого підходить, а також як слід вибрати і використовувати цей унікальний інструмент.

Що означає ніж сантоку: відмінності

Ніж сантоку - що це таке і для чого застосовується? Його основна особливість - широке і відносно коротке лезо з прямим краєм. Ця форма дає змогу кухареві працювати як з великими, так і з дрібними продуктами. Для чого на кухонному ножі сантоку виїмки зверху на лезі? Це одна з унікальних рис інструменту, що робить роботу з ним ще комфортнішою, допомагаючи зменшити прилипання продуктів до ножа під час нарізання.

Він для широкого спектра кулінарних завдань. Це надзвичайно ефективний кухарський інструмент, який використовується для нарізки:

  • овочів;
  • фруктів;
  • м'яса;
  • риби.

Універсальність у використанні роблять його незамінним як на професійній сфері, так і вдома. Коли кухар знає, для чого в кулінарії використовується японський ніж сантоку, інструмент стане надійним помічником у приготуванні страв будь-якої складності. Як використовують ніж сантоку і для чого він призначений? Для будь-яких завдань, що вимагають точності й акуратності. Він стане невід'ємною частиною вашої кухні, забезпечуючи комфорт і високу якість роботи. Замовити ніж сантоку можна онлайн в інтернет-магазині ARCOS з гарантією якості та відмінною вартістю.

Ніж сантоку - для чого він призначений?

Для чого вони потрібні, великі й маленькі ножі сантоку, що ними робити? Звичайно, для комфортної та швидкої роботи на кухні. На ринку представлено безліч моделей, що відрізняються розмірами і функціоналом. Великі інструменти підходять для роботи з великими продуктами і м'ясом, тоді як маленькі ножики зручніші для тонкої нарізки овочів і фруктів.

Подрібнення часнику або дрібне подрібнення трав також є простим завданням для широкого леза, яке ефективно збере інгредієнти з дошки і перекладе в каструлю або миску. Вражаюче гострий, виготовлений із міцних матеріалів, ножик дає змогу прискорити приготування страв і якісно нарізати різні види м'яса або овочів. Він також може ефективно обробляти рибне філе. Можна з упевненістю сказати, що це кулінарний інструмент з універсальним лезом.

Для чого служить ніж сантоку з отворами? Наскрізні дірочки на сталі зменшують прилипання продуктів, що особливо зручно під час нарізання сиру та овочів.

Ніж сантоку - як і який вибрати?

Якщо говорити про лезо, його довжина може бути різною і становить від 14 до 18 см. Характерний зовнішній вигляд, що поєднує переваги колуна (завдяки прямій ріжучій кромці) і гострого кухарського ножа, дає змогу широкого використання. Більш коротке лезо ідеально підходить для нарізки овочів і фруктів і рекомендується вегетаріанцям, а любителям м'яса варто купити виріб з довгим клинком.

Від рукояті багато в чому залежить, наскільки добре ножик лежить у руці і чи зручно ним користуватися. Ці японські вироби можуть мати рукоятки як зі сталі - тоді вони плавно трансформуються в клинок, так і з інших матеріалів, наприклад, дерева або пластику. Тому при виборі важливо враховувати:

  • матеріал леза і рукоятки;
  • баланс виробу і його вага.

Оптимально віддати перевагу моделі, яка добре лягає в руку і не викликає дискомфорту під час тривалого використання.

Як правильно тримати ніж сантоку і різати ним?

Щоб працювати з цим ножиком, важливо дотримуватися кількох правил. Тримайте інструмент ближче до рукоятки, щоб забезпечити надійний хват. Лезо має рухатися плавно, а не рубати продукти. Як користуватися ножами сантоку? Насамперед важливо навчитися правильної техніки, щоб робота була безпечною та ефективною. Також слід знати, як правильно заточити ніж сантоку. Регулярне заточування виробу і правильний догляд допоможуть зберегти гостроту, продовжуючи термін служби.

Тепер, коли ви знаєте, що за ніж сантоку, як і що ним різати, варто задуматися про придбання цього досконалого кухарського інструменту. Український інтернет-магазин ARCOS пропонує широкий асортимент японських ножів сантоку за доступною ціною. Будь-який з них можна купити на сайті https://arcos.com.ua/, вибравши відповідну модель з докладного каталогу товарів. Ми гарантуємо швидку відправку замовлення і доставку по країні. Наш інтернет-магазин є офіційним дистриб'ютором цього відомого японського бренду.