0
0
0

Оснащуємо кухню мрії: найкорисніші аксесуари

Оснащуємо кухню мрії: найкорисніші аксесуари

У квартирі прийнято починати з інтер'єру: планування, оздоблення, меблі, і вже потім переходити до освітлення, штор та декоративних деталей. Так само і на кухні: починати заведено з ножів, а вже потім обзаводиться іншими аксесуарами.

Насправді вони дуже важливі – з цими корисними дрібницями, пристроями та приладдям готувати набагато зручніше та простіше.

Як вибирати?

Підбирати потрібно так, щоб аксесуари відповідали вашим потребам та умовам: допомагали з тим, що ви готуєте найчастіше; не захаращували кухню; підходили до вашої плити, посуду, миття, поверхонь. Наприклад, на маленьку кухню краще купувати те, що можна повісити на стіну або компактно скласти. Для посуду з керамічним покриттям не підійдуть сталеві лопатки та ложки. Якщо на кухні дуже жарко і волого – є проблеми з вентиляцією, постійно працюють духовка та мийка – краще не купувати аксесуари з необробленого дерева.

Найкорисніші аксесуари Arcos

Ми зібрали кухонні аксесуари та приладдя Arcos, які купують найчастіше. Вони однаково корисні для домашньої та ресторанної кухні.

1. Обробні дошки. Arcos робить дошки із пресованого дерева: вони поєднують плюси натуральної деревини та харчових полімерів. Такі дошки мають антибактеріальний ефект: усередині не розмножуються бактерії, навіть якщо на дошці залишилося багато слідів від ножа. Дошки не вбирають вологу – вони щільно спресовані та просочені спеціальним складом. Тому з часом не розсихаються та не втрачають форму. Їх можна мити звичайними засобами і навіть у посудомийній машині, але ми рекомендуємо робити це нечасто і на щадному режимі. Дошки важать менше ніж цільне дерево, але добре лежать на гладких поверхнях і не рухаються при нарізці. На них не залишається задирок, а леза не тупляться, навіть якщо різати і рубати з великим зусиллям. Зберігати теж зручно: дошки добре переносять вологу і температури і спеціального догляду не потребують.


2. Набори приладдя. Тут йдеться про найнеобхідніше: лопатки, виделки, ложки, шпателі. Все те, чим зручно перемішувати, перевертати, накладати. Набори на підставці заощаджують місце і завжди під рукою: не потрібно шукати та збирати їх по ящиках. Особливо зручно, коли підставка обертова - так ви з ходу дістанетеся до потрібного аксесуара однією рукою. Наприклад, сталеві набори зі штопором, ножем та відкривалками або з ложками, ополоником та ситом. У кожного – спеціальне покриття, яке захищає від вологи та подряпин.


3. Кухонні ножиці. Ножиці на кухні використовують нечасто, хоча вони можуть замінити спеціальні ножі та деякі інструменти. Наприклад, ножицями для оброблення птиці зручно відокремлювати суглоби, хрящі, сухожилля та шкіру. За рахунок форми вони легко добираються до важкодоступних ділянок, не зісковзують і розрізають навіть тверді кісточки і суглоби. При цьому ви легко впораєтеся навіть однією рукою, чого не скажеш про ніж. Універсальними ножицями шаткують зелень і трави прямо над стравою або каструлею, зрізають зябра та плавці у риби, розрізають упаковку та кулінарний шпагат. У них зручні пластикові ручки, які не ковзають, не вбирають вологу та жир і легко відмиваються.


4. Щипці та преси. Щипці для горіхів допомагають розколоти шкаралупу, а заразом і потовкти твердий горіх на дрібні шматочки. Так ви зможете швидко розкришити волоський горіх, фундук або мигдаль для десерту та випічки – і не треба буде рубати його ножем. Прес для часнику - теж незамінна річ: можна за секунди роздавити кілька головок, щоб додати їх у заправку для салату, рагу або натерти птаха перед запіканням. На відміну від ножа або терки, з пресом у вас вийде однорідна та соковита кашка, яку легко розподіляти та розмішувати, а аромату та смаку буде більше. Подібний ефект буде, якщо розтерти часник у ступці.


5. Захисні рукавички. Незвичайний аксесуар, який особливо оцінять ті, хто часто готує рибу та овочі. У рукавичках зручно чистити луску, знімати верхній шар шкірки та бруду з моркви чи картоплі. Вони виготовлені з нержавіючої сталі, не бояться вологи, не стираються, не рвуться від гострих предметів. Зручна заміна спеціальним ножам для чищення риби та овочів, а також спеціальним щіткам та губкам. При цьому бруд і запах з таких рукавичок вимиваються простіше.