0
0
0
 

Ножі ARCOS для будинку і ресторану

Ножі ARCOS  для будинку і ресторану

Arcos робить різні ножі: для шеф-кухарів і тих, хто готує удома, дорогі і бюджетні, кухонні і столові - для сервіровки. Щоб вам було простіше, ми вирішили пройтися по головних серіях і розповісти, як і з чого вони зроблені.

Як роблять кухонні ножі Arcos?

Компанії Arcos більше 200 років, тому тут відлагоджені процеси на основі досвіду, які передають з покоління в покоління. Марка робить ножі для професіоналів і домогосподарок. У першому випадку беруть дорожчі і міцніші матеріали, які впораються з високим навантаженням ресторану і включають в серії вузькоспеціальні ножі. У другому роблять упор на практичність, пропонуючи тільки найнеобхідніші в побуті моделі. Є ще подарункові серії, з найдорожчих матеріалів - ковані леза, рукояті з цінного дерева.


Головні характеристики, по яких оцінюють якість ножів:

  • Первинна різальна здатність - те, наскільки добре заточений ніж до першого використання. Мінімальний показник, який чекають від нового ножа шеф-кухаря, - 50 мм

  • Стійкість різальної кромки до зносу - те, на скільки кромка може бути зношена при активному використанні. Мінімум тут - 150 мм: такий ніж з натяжкою підходить для важкої роботи на ресторанній кухні.

У професійних ножів Arcos перший показник доходить до 98, а другий - до 500 мм, як в серії Kyoto. Тому професіонали цінують їх високо і використовують для найскладнішої роботи. Нові штамповані серії - ніби Titanium - роблять з титанового сплаву, з додаванням оксиду цирконію і срібла. Ножі виходять легкими і міцними, не іржавіють навіть в морській воді, не тупляться з часом і мають антибактеріальні властивості. Ковані ножі Arcos роблять із запатентованого сплаву - Nitrum, який збагачений азотом. Він дуже міцний, не іржавіє, нешкідливий для довкілля.

Огляд серій кухонних ножів

Серія Kyoto - професійні ножі у японському стилі, включаючи ніж сантоку - азіатський аналог європейського шеф-ножа. Добре збалансовані ножі, з лаконічним силуетом і двостороннім заточуванням. Рукоять - з чорного поліоксиметилену, який не боїться вологи і високих температур. Ножі витримують діапазон від - 40?C до +150?C. Серія Clasica - ковані ножі класичного європейського силуету. Прямі лінії, простота і елегантність - щоб ножі добре лежали в руці і не відволікали від головного. Легкі і міцні рукояті з поліоксиметилену, класичний контраст сталевого леза і чорної рукояті.


Рукояті в серії Palisander зроблені з дерева полисандр, де природний відтінок підкреслили темним просоченням. Форма леза тут класична, а ось рукоять зробили більше ергономічною: такий, щоб зручніше було тримати в руці, і кожен палець був на своєму місці. Виглядає дуже солідно, тому підійде для подарунка.


Серія Riviera ще ширше по складу: тут є декілька шефів і сантоку, ножі для сиру і стейка, обробні вилки. Рукоять і лезо довші, тому ножами зручніше різати великі шматки. Форма - класична, лінії прямі, підходить для важкої і повсякденної роботи.


Серії Universal і Colour Prof - це недорогі ножі з прокатної сталі, з короткими лезами і рукоятями з міцних полімерів. Вони дуже легкі, не боїться волога, добре справляються з повсякденним навантаженням, підходять для поїздок і дачі. Ножі можна мити в посудомийній машині. У Universal рукояті чорні, а у Colour Prof - кольорові, щоб простіше було розрізняти ножі за типом.