0 грн.
Оформити замовленняОдне з найпопулярніших питань про кухню – це вибір ножа. Цей невеликий ручний предмет є у кожному будинку. Аж до моменту появи керамічних ножів питання про вибір матеріалу не виникало – усі використовували лише металеві ножі. Давайте розберемося, який краще, оцінивши переваги та недоліки кожного з них.
Метал
Залежно від складу та компонування сталі визначається міцність різальних виробів. Найкращі моделі ножів – штамповані та ковані, виготовлені з єдиного шматка металу. На сьогоднішній день багато виробників відмовляються від застосування вуглецевої сталі для сплаву ножів і віддають перевагу легованим сплавам, які відрізняються стійкістю до корозії.
Для виробництва ножів ТМ Arcos застосовується сталь високої якості, збагачена азотом, з добавками молібдену та ванадію. Кування з цими добавками забезпечує високий рівень міцності металу, що відбивається на довговічності. Поряд з гідною якістю, хороші ножі з металу відрізняються досить високою вартістю.
Ковані вироби виготовляються у декілька етапів:
Перевага цих ножів полягає в тому, що після кування вони мають вигляд однієї деталі, певної форми та ваги, і відрізняються довговічністю навіть при постійному використанні.
Штамповані ножі вирізаються із листового металу за допомогою спеціальних різаків. Після цього ножі маркуються та проходять обробку за допомогою високих температур. Він складається з двох етапів:
Підсумовуючи вищесказане, можна дійти невтішного висновку, що перевірені століттями металеві ножі мають більше переваг (підвищена зносостійкість, довговічність, відмінне якість обробки товарів), ніж недоліків (насправді, він один – вони потребують регулярної заточки).
Кераміка
На відміну від металу для виготовлення керамічного ножа використовується діоксид цирконію, що відрізняється своєю твердістю. Цей виріб характеризується стійкістю до впливу подряпин, окислення. Але поряд із перевагами кераміка має свої суттєві недоліки. До них відносяться:
Таким чином, можна зробити висновок, що металеві та керамічні вироби не можуть бути взаємозамінними. Вибір хорошого ножа забезпечить вам комфортну роботу на кухні, а також дозволить отримувати задоволення від приготування будь-яких страв. Але варто відзначити, що керамічні ножі – це чудове доповнення, коли на кухні вашого закладу громадського харчування вже є незамінні сталеві ножі від компанії Arcos.
Якісні металеві кухонні ножі Arcos – це професійні вироби європейської якості, що полегшують процес будь-яких приготувань як у домашній, так і на професійній кухні, тому Ваш вибір очевидний!