0
0
0
 

Кухонні ножі для хліба

Кухонні ножі для хліба

Досвідчені господарки знають, як не просто розрізати м'який, теплий хліб. Звичайний ніж його прийме і деформує, розламає поверхню скоринки. Але ми розповімо вам, на що звертати увагу при виборі ножа для хліба.

Рекомендуємо вибирати ніж з нержавіючої сталі. Він найзручніший і найміцніший. Рукоятка має бути зручною та легкою. Навіть якщо вона намокне, не повинна ковзати в руці, обтяжувати та псувати зовнішній вигляд.

Головні особливості:

  1. Кухонні ножі для хліба мають довге лезо. На хліб не тиснуть, а ніби розпилюють. Найбільш зручна довжина від 19 до 23 см. Ножі з коротким мечем не підійдуть.
  2. Ширина завжди однакова по всій довжині. Так зручніше різати рівні шматочки.
  3. Кінчик завжди закруглений та не заточений. У процесі нарізки його ніяк не задіють, тому роблять безпечним.
  4. Робоча кромка має хвилеподібну або серрейторну форму, дуже гостро заточену. Такий кухонний ніж для хліба не порушує ні хрумкої скоринки, ні мені м'якуш усередині буханця.
  5. Двостороннє заточування на хлібному ножі робиться для того, щоб шульги могли ними комфортно користуватися.
  6. Товщина леза 1-1,5 мм, щоб не порушувати структуру хліба та не ламати його.