Досвідчені господарки знають, як не просто розрізати м'який, теплий хліб. Звичайний ніж його прийме і деформує, розламає поверхню скоринки. Але ми розповімо вам, на що звертати увагу при виборі ножа для хліба.
Рекомендуємо вибирати ніж з нержавіючої сталі. Він найзручніший і найміцніший. Рукоятка має бути зручною та легкою. Навіть якщо вона намокне, не повинна ковзати в руці, обтяжувати та псувати зовнішній вигляд.
Головні особливості:
- Кухонні ножі для хліба мають довге лезо. На хліб не тиснуть, а ніби розпилюють. Найбільш зручна довжина від 19 до 23 см. Ножі з коротким мечем не підійдуть.
- Ширина завжди однакова по всій довжині. Так зручніше різати рівні шматочки.
- Кінчик завжди закруглений та не заточений. У процесі нарізки його ніяк не задіють, тому роблять безпечним.
- Робоча кромка має хвилеподібну або серрейторну форму, дуже гостро заточену. Такий кухонний ніж для хліба не порушує ні хрумкої скоринки, ні мені м'якуш усередині буханця.
- Двостороннє заточування на хлібному ножі робиться для того, щоб шульги могли ними комфортно користуватися.
- Товщина леза 1-1,5 мм, щоб не порушувати структуру хліба та не ламати його.