0
0
0
 

Як обробити на філе круглу рибу

Як обробити на філе круглу рибу

Сьогодні вам розповімо, як правильно обробити на філе рибу. Але перед цим потрібно вибрати правильний ніж.


Крок 1

Покласти тушку на обробну дошку. Ввести ніж із тонким лезом під зяброву щілину і видалити голову. Відрізати хвіст та плавці (якщо ви цього ще не зробили). Зробити по спинці від голови до хвоста глибокий надріз уздовж хребта. Розгорнути лезо ножа до хвоста і зрізати філе разом із реберними кістками. Перевернути рибу на інший бік і зрізати друге філе.

Крок 2

Відокремити хребет. Це потрібно робити, притримуючи хребет паперовими рушниками, щоб не поранитися про гострі краї кісток.

Крок 3

Ножем зрізати реберні кістки. Пінцетом видалити з філе дрібні кісточки. Покласти філе шкірою вниз і, притримуючи її біля хвоста, зробити невеликий підріз. Виконати в цьому шматку шкіри дірку, куди зможе увійти палець. Однією рукою натягуючи шкіру у напрямі «на себе», іншою зрізати філе ножем по всій довжині.

Як обробити на філе плоску рибу

Крок 4

Покласти рибу черевцем нагору і зробити ближче до голови по ребрах надріз черевної порожнини. Вийняти нутрощі, намагаючись не пошкодити жовчний міхур. Промити рибу холодною водою.

Крок 5

Перевернути рибу темною стороною нагору і зробити поздовжній надріз по хребту. Піднімаючи шкіру, зняти її. Щоб шкіра не ковзала, її можна тримати рушником. Також зняти шкіру з іншого боку.

Крок 6

Зрізати філе праворуч від хребта, потім ліворуч. Перевернути рибу на інший бік і повторити ті ж операції з двома філе, що залишилися.