0 грн.
Оформити замовленняСучасні технології дозволяють забезпечити максимально комфортні умови для приготування їжі вдома та на професійних кухнях. Різноманітні ножі з дуже гострим лезом – один з таких пристроїв. Однак згодом вони тупіють і потребують доведення. Її можна виконувати самостійно, навчившись, як правильно точити ножі на електричній точилці.
Електричні пристрої – найбільш зручний та універсальний інструмент для обробки кухонників. Головне – підібрати відповідний пристрій, враховуючи різні параметри, описані в статті «Вибір точилки для ножів: на що звернути увагу, щоб не промахнутися».
Електроточила для кухонних ножів – прилад, який має досить простий принцип роботи. Вона є невеликою машинкою з прорізами, в які вставлені диски з абразивним покриттям. Після включення вони починають обертатися на високій швидкості, забезпечуючи рівномірне заточування та шліфування кромки леза.
Якість обробки виробу більшою мірою залежить від того, який абразивний елемент використовується у пристрої. Найчастіше виробники використовують такі матеріали:
Кожен із цих абразивів має різну зернистість, що визначає товщину металевого шару, який можна зняти за одне обертання. Тому цей критерій важливо враховувати, підбираючи точилку для ножів різних типів: сталевого або керамічного, прямого або серрейторного.
Перед тим як точити ножі на електричній точилці, слід ознайомитися з її перевагами перед іншими способами обробки леза. До них належать:
Ці переваги забезпечують відомі бренди, тому необхідно віддавати перевагу перевіреним виробникам.
Щоб електричний інструмент працював довго та ефективно, потрібно правильно підійти до його вибору. Для цього слід вивчити декілька критеріїв:
Для впевненості, що вибір зроблено правильно, рекомендується ознайомитися з оглядами техніки. Крім того, можна вивчити відгуки інших користувачів, у яких часто відмічені всі переваги, недоліки, а також різні нюанси, що впливають на якість роботи пристрою.