0 грн.
Оформити замовленняШеф-кухар - це "серце" кухні, а що таке ніж шеф-кухаря? Це його вірний зброєносець. Кухарські ножі - велике, важке кухонне приладдя, яке використовують приблизно для 90 % кухонних робіт. Кухонний шеф-ніж для чого потрібен? Це основний компонент "кухарського тріо" і незамінний помічник на будь-якій кухні. Для чого використовують шеф-ніж? Найчастіше ним здійснюють чищення, шинкування, подрібнення і нарізання широкого спектра продовольства, включно з м'ясними та грибними продуктами, зеленню, ковбасами, сирами і хлібобулочними виробами.
Кухарські ножі підходять для оброблення м'ясних продуктів, подрібнення зелені та нарізання овочів. Що ще роблять шеф-ножем, так це задіюють його для оброблення м'яса. Виріб вирізняється доволі важким, але зручним руків'ям і широким, товстим лезом, товщина якого становить від 2 до 4 мм. Довжина вістря варіюється в межах 15-30 см.
Мистецтво вибору: ідеальний набір кухонних ножів для вашої кухні залежить від ваших уподобань щодо дизайну, матеріалу, бренду і ціни. Кілька важливих аспектів, на які слід звернути увагу під час вибору:
Обираючи кухарський ніж, потримайте його в руці - так ви одразу зрозумієте, чи ваш це товар. Також зверніть увагу на гарантію виробника, щоб переконатися в якості виробу.
Що означає шеф-ніж? Звичайно, це найзручніший інструмент на кухні. Професійні кухарі віддають перевагу ножам з вуглецевої сталі, тому що їх легко точити, і вони мають чудову гостроту, проте потребують дещо більше догляду та уваги, ніж вироби з нержавіючої сталі. Як вибрати хороший шеф-ніж? Для його виготовлення використовується найкраща якість сталі, але вона вимагає складної і трудомісткої технології.
Вироби зі сплаву хром, молібден і ванадієвий стійкі до корозії і не окислюються. Завдяки додаванню в сталь додаткових елементів кухарський ніж може витримувати підвищені навантаження протягом тривалого часу, тож різати шеф-ножем можна більшість продуктів. Завдяки таким особливостям збільшується термін служби інструменту, який.
Як правильно працювати шеф-ножем? Це найзручніший і найуніверсальніший прилад на кухні. Його головна фішка - ідеальна гострота, що залежить від форми леза, профілю і товщини полотна. Якщо обух і доведення залишаються незмінними, це призводить до нижчого ступеня стирання, ніж у разі використання мусата. Як правильно точити шеф-ніж? На європейських заводах для заточування під необхідним кутом використовується надточне обладнання. Усі етапи виробництва ретельно контролюються, і всі професійні ножі проходять перевірку та тестування. Для цього використовуються лазерні прилади нового покоління, які мають більш високу продуктивність.
Більшість брендових виробників особливу увагу під час виробництва приділяють ергономічності виробів, розробляючи зручний дизайн рукоятки, що максимально описує вигини руки. Це, зі свого боку, робить виріб зручним під час виконання складних і монотонних рухів. У спекотній сутичці з продуктами руки майстра часто бувають мокрими і жирними, тому ніж має бути надійним супутником. Одним із найпопулярніших матеріалів є поліпропілен. Він не тільки міцний, а й стійкий до вологи та жиру, що важливо під час інтенсивної роботи.