0
0
0
 

Японські ножі, сантоку, кіріцуке, деба, кухонні і шеф для м'яса, суші, риби АРКОС

Код товару: 233524
9
в наявностi
Ціна
2 152 грн.
Хіт продажів
Код товару: 233500
7
в наявностi
Ціна
2 152 грн.
Код товару: 226600
0
в наявностi
Ціна
2 098 грн.
Код товару: 233200
1
в наявностi
Ціна
1 683 грн.
Хіт продажів
Код товару: 226900
0
в наявностi
Ціна
1 668 грн.
Хіт продажів
Код товару: 191623
1
в наявностi
Ціна
2 801 грн.
Код товару: 229900
0
в наявностi
Ціна
2 196 грн.
Код товару: 289904
3
в наявностi
Ціна
2 212 грн.
Код товару: 289704
2
в наявностi
Ціна
1 672 грн.
Код товару: 286004
8
в наявностi
Ціна
1 399 грн.
Код товару: 166600
0
в наявностi
Ціна
1 800 грн.
Код товару: 245400
3
в наявностi
Ціна
1 318 грн.
Код товару: 147822
2
в наявностi
Ціна
894 грн.
Хіт продажів
Код товару: 290625
2
в наявностi
Ціна
944 грн.
Код товару: 290600
3
в наявностi
Ціна
944 грн.
Код товару: 151600
7
в наявностi
Ціна
983 грн.
Код товару: 135500
3
в наявностi
Ціна
713 грн.
Хіт продажів
Код товару: 145900
3
в наявностi
Ціна
922 грн.
Код товару: 168200
0
в наявностi
Ціна
2 795 грн.
Код товару: 290621
0
в наявностi
Ціна
944 грн.
Код товару: 233124
0
в наявностi
Ціна
2 219 грн.
Код товару: 233100
0
в наявностi
Ціна
2 217 грн.

Японські ножі: для чого використовують і на чому зупинити вибір?

Ніж японський сантоку – для чого?

Ніж Сантоку прийшов з Японії і швидко завоював довіру кулінарів та професійних кухарів. Він вирішував дилему з тонкою нарізкою риби на акуратні пластинки, шаткуванням м’яса та овочів, зелені. Тому зручність і практичність ножа вписувались у правило “РРК” – різати, рубати й кришити. У нього форма леза, яку метафорично називають “овечою ногою”, бо ріжуча кромка пряма, наче лінійка. Вона немає округлення доверху, тому лезом зрізують овочі чи філе шар за шаром, за принципом гільйотини. Ріжуча кромка довго не тупиться і не кришиться завдяки плавній нарізці м’яких продуктів. Чому? Бо цільове призначення японського ножа – це переважно готові продукти, які потрібно зробити тонкими і напівпрозорими, наче слайси, що не прилипатимуть до леза.


Що вибрати: японський ніж Сантоку чи шеф-ніж?

Шеф-ніж має міцне руків'я, а його довжина складає 15-20 см. Його потовщений обух звужується до кінчика леза, завдяки чому має тонкий і гострий наконечник. Він важчий за інші ножі і має двосторонній скіс, при якому може бути кут заточки до 30 градусів. Також у нього є потовщення між лезом та руків’ям, що захищає долоню руки кухаря від порізів. Ніж виконує кілька функцій:

  • легко шаткує овочі, ковбасу чи сир;
  • нарізає на рівні кубики м'ясо і рибу;
  • перерізає сухожилля та хрящі свинини, яловичини тощо.

Сантоку ж утворений на стику східної і західної традицій виготовлення ножа, тому він поєднує в собі елементи азіатської та європейської культур. Він призначений для нарізки 3 основних продуктів: риби, м’яса та овочів. І однаково популярний як серед професійних кухарів, так і серед домашніх кулінарів, бо може легко впоратись з нарізкою і шаткуванням. Ножі сантоку мають чимало переваг поряд зі звичайними:

  1. Їм притаманна пряма ріжуча кромка та двостороння заточка під кутом 12 градусів. Щоправда, є моделі із заокругленим лезом.
  2. У них тонке і широке лезо зі стійкою ріжучою кромкою, що виготовлене з твердої сталі Nitrum, яка стійка до корозії, має підвищену антикрихкість і ріжучу здатність.
  3. Японські клинки легші та зручніші в приготуванні їжі порівняно із шеф-ножами через баланс руків'я та обуха.
  4. Ножі сантоку мають повітряні капсули або зазубринки, які перешкоджають прилипанню їжі до леза і покращують нарізку чи то овочів, чи то риби.

японський ніж сантоку

Які ще види японських ножів бувають?

Японські ножі призначені для різних цільових потреб, а вирізняють їх передусім за формою леза:

  • Кіріцуке. Цей ніж має скошений край леза, яке нагадує кінчик меча або кинджала, двосторонню заточку та довжину в межах 18-30 см. Його часто називають порційним і використовують для нарізки, шаткування філе яловичини, свинини, лосося. Крім того, японський клинок пристосований для добування з риби ікри. Ніж унікальний тим, що його лезо виготовлене з високовуглецевої сталі за технологією “шовковий край”.

японський ніж кірітсукі кіріцукі

  • Деба. Товсті ножі призначені для обробки риби, крабів та інших морепродуктів, але вони підходять для нарізки домашньої птиці. Їх можуть використовувати як професійні кухарі, так і домашні кулінари, адже широке лезо деба виконує кілька функцій: нарізає ломтиками рибне філе і розділяє тушки риби з кістками.

японський ніж деба

  • Янагіба. Гостре лезо таких ножів нагадує лист верби, проте така форма потрібна для ідеальної обробки сирої риби. Вони ідентичні до слайсерів, що тоненько нарізають рибне філе на скибочки без втрати рідини. Він має довге гостре лезо з односторонньою заточкою.

японський ніж янагіба

  • Усуба. Форма японських ножів нагадує тесаки або сікачі, проте вони не призначені для нарізки м’яса з дрібними кістками чи хрящами. Ними шаткують як овочі, так і філе риби. Вони оснащені товстим обухом, мають односторонній скіс і лезо прямокутної форми шириною 6 см, довжиною 18-24 см. Їх ріжуча кромка надто гостра, а руків’я овальної форми, вузьке та з бічним ребром.

японський ніж усуба

Як доглядати за японськими ножами Сантоку?

Догляд за ножами сантоку не потребує складних трюків, лише регулярних кроків

  • їх треба мити вручну, відразу після приготування їжі, але обов'язково спершу ополіскуйте в холодній воді, а потім – в гарячій воді;
  • протирати насухо леза серветкою чи м'якою тканиною;
  • використовувати для штампованих ножів спеціальні мусати чи інструменти для заточки, враховуючи твердість матеріалу і шкалу Роквелла;
  • застосовувати для нарізки лише дощечки з дерева чи пластику, але не зі скла чи фарфору;
  • зберігати ножі на вертикальних підставках чи магнітних тримачах, щоб не були в одній купі.

Де купити японські ножі Сантоку?

Якщо ви любитель східних традицій, то варто зазирнути в магазин ножів Arcos. Офіційний дистриб’ютор іспанського бренду в Україні має 12 серій, серед яких є японські ножі для найвибагливіших покупців. Їх поціновують усі професійні кухарі світу, адже вони практичні, альтернатива шеф-ножам і не потребують частої заточки.

японський ніж сантоку


Як доглядати за японськими ножами Сантоку?

Догляд за ножами сантоку не потребує складних трюків, лише регулярних кроків

  • їх треба мити вручну, відразу після приготування їжі, але обов'язково спершу ополіскуйте в холодній воді, а потім – в гарячій воді;
  • протирати насухо леза серветкою чи м'якою тканиною;
  • використовувати для штампованих ножів спеціальні мусати чи інструменти для заточки, враховуючи твердість матеріалу і шкалу Роквелла;
  • застосовувати для нарізки лише дощечки з дерева чи пластику, але не зі скла чи фарфору;
  • зберігати ножі на вертикальних підставках чи магнітних тримачах, щоб не були в одній купі.

Яка вигода від покупки Сантоку в Arcos?

  1. Ви матимете 10 років гарантії на ножі в разі виробничого браку.
  2. У магазині є обмін та повернення товару протягом 2 тижнів з дати покупки, якщо ж упаковка не надірвана та відсутні сліди експлуатації виробу.
  3. Ви можете замовити вподобані товари і вдома, і на роботі, просто додавши їх на сайті у кошик.
  4. Ножі сантоку є в 12 серіях: 2900, Color-Prof, Universal, Brooklyn, Maitre, Manhattan, Natura, Nordika, Opera, Menorca, Niza, Duo.
  5. Ви можете їх купити 3 способами: замовити через сайт, подзвонити менеджеру за телефоном, або відвідати великий шоу-рум і обрати якісний ніж на власні очі перед замовленням.
  6. У нас діє швидка доставка (і безкоштовна на суму від 1000 грн) товару через Нову Пошту від 1 до 4 робочих днів. Крім того, за домовленістю доступний самовивіз.
  7. Ви можете купити ножі через передоплату або післяплату, розрахуватись готівкою чи карткою банку.

А ще є приємні сюрпризи для покупців - акції та розіграші.

Хіт продажів
Запитання та вiдповiдi
Японські ножі ARCOS вирізняються особливою формою і кутом заточування, забезпечуючи виняткову гостроту і точність під час нарізання.

Вони ідеально підходять для тонкої нарізки овочів, фруктів, м'яса і риби, завдяки своїй гостроті і балансу.

Не рекомендується використовувати японські ножі для заморожених продуктів, щоб уникнути пошкодження леза.